Het team

Anniek Pacilly – Danser, directielid

Anniek Pacilly studeerde in 2011 af aan de dansacademie van ArtEZ in Arnhem. Sinds 2012 werkt zij als dansprofessional vanuit Utrecht. Ze danst in verschillende producties, waaronder de locatievoorstelling Bosch Beweegt van dansgezelschap Vloeistof, de voorstelling Viktor vier Feest van Garage TDI en diverse interdisciplinaire projecten zoals bij Dansstorm Oost. Ze verdiepte zich met name in vloerwerk, door workshops te volgen van onder andere David Zambrano (Flying Low) en Tony Vezich (Release the Beast). In dans zoekt Anniek naar een pure verbeelding en beleving, zonder esthetische versieringen en extra’s. Een emotie doorvoelen en dan vertalen naar beweging is voor haar het uitgangspunt bij het uitvoeren van dans.

Lenna Schouten – Maker Tsjechog, danser, directielid

Lenna Schouten studeerde in 2011 af aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Sindsdien is ze als danser, maker en docent werkzaam in het veld. Ze danste onder andere in choreografieën van Krisztina de Châtel, Soosan Gilson, Sassan Yagmai en Natasja Pire. Ze werkt voor Fontys Academie voor Danseducatie en voor opdrachtgevers als het Nederlands Dans Theater, Danscentrum Utrecht, Danstheater VOS en Scholen in de Kunst. Daarnaast verdiepte ze zich in de Countertechniek van Anouk van Dijk en Alexandertechniek, Tom Koch. Dans betekent voor haar een fysieke sensatie, avontuur en het bespelen van de ruimte. Het aangaan van een voortdurend experiment, om verrast te worden door het resultaat.

Kiki Boot – Danser, directielid

Kiki Boot studeerde in 2016 af aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Tijdens haar studie verdiepte ze zich vooral in de wereld van de jazz. Kiki werkt momenteel als freelance danser, docent en maker. Ze heeft bij Rick Odums in Parijs en bij Lynn Simonson in New York en Stockholm gedanst. Tijdens haar opleiding liep ze stage bij productiehuis DOX, waar ze een jaar lang met choreografen als Erik Kaiel en The100hands werkte. Voor dit gezelschap choreografeerde en danste zij onder andere in Händel It.  In 2017 werd Kiki co-creater van danscollectief MANSHIP waarmee ze o.a. op het Limburgfestival stond. Dit seizoen is ze bij dansgezelschap SALLY te zien in de voorstellingen Dansparels en Heartbeat.

Theo van Delft – Beeldend kunstenaar en maker Round and Round

‘Ik maak dus ik besta’. Als veelzijdig en innovatief kunstenaar verrast Theo zijn publiek en de voorbijganger op straat met beelden die je stil maken. Theo speelt met de werkelijkheid, neemt hem in zijn contemplatieve binnenwereld op en geeft hem terug aan de buitenwereld als een nieuw kunstwerk. Deze methode Van Delft is een lemniscaat, een doorlopende beweging van contemplatie en realisatie. Als kunstenaar maakt hij zo wat gemaakt wil worden, als leraar biedt hij zelfrealisatie door de ervaring: ik maak, dus ik besta. Ik besta, dus ik maak. Bekijk ook Theo’s website: www.theovandelft.nl

Zahira Suliman – Maker Unless we meet

In 2016 studeerde Zahira Suliman af aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Sindsdien ontwikkelt zij zich als maker, docent & danser onder de naam undefined. Als jonge choreografe creëerde ze werk voor o.a. Jong Korzo, Codarts & Flux. In haar ontdekkingstocht laat zij zich graag inspireren door natuurlijke verschijnselen en wetenschappelijke theorieën, welke ze linkt aan menselijke intenties en gedrag. Zij streeft in haar stukken naar de creatie van vraagtekens, zonder het geven van antwoorden. Naast het choreograferen geeft ze voornamelijk les in het regulier onderwijs, en is daarnaast actief als danser geweest voor diverse makers als Shailesh Bahoran en Erik Kaiel i.s.m. Danstheater AYA.

Anne-marije van Duin – Ruimtelijk ontwerper

In 2013 studeerde Anne-Marije van Duin af als ruimtelijk ontwerper aan de St Anne-Marije van DuinJoost academie te Breda. Haar fascinatie voor grenzen drukt ze zowel uit in ruimtelijk werken in de openbare ruimte als in grafisch en fotografisch werk. Het vertellen van een verhaal vormt een groot onderdeel van haar werk. Als ruimtelijk ontwerper heeft Anne-Marije van Duin altijd een grote affiniteit voor dans en theater gehad. Jaren geleden stond ze als danser op het podium en nu houdt ze zich bezig met het ruimtelijke verhaal van de dansvoorstelling. Als regisseur van de ruimte stelt ze zich op als vierde speler. Ze gebruikt verschillende media om met de dansers en namens de dansers te communiceren, naast 2d en 3D beeld maakt ze hierbij gebruik van geluid. Bekijk ook Anne-Marije’s website: www.ambd.nl

Maarten van Grootel – Maker en danser Scheefst

Maarten van Grootel studeerde in 2004 af aan Fontys Dansacademie als uitvoerend Maarten profieldanser in de richting jazz. Na zijn studie werkte hij als freelancer, o.a. voor Memento Dance Company, Annie M.G. en Het Nationale Toneel. In deze periode heeft hij zichzelf meer ontwikkeld als moderne danser en begon hij met het doceren door heel Nederland. In 2010 startte Maarten aan de opleiding Theaterwetenschappen van de Universiteit van Utrecht. In 2014 sloot hij de studie succesvol af; een van zijn artikelen over het onderwerp gender in dans is inmiddels gepubliceerd in het boek ‘Danswetenschappen in Nederland’. Als choreograaf wil Maarten dansvoorstellingen ontwikkelen waarin hij zijn kennis toe kan passen om zo narratieve voorstellingen te maken met een politieke insteek, waarin de grenzen tussen theater, dans en ruimte verdwijnen.

Don Raven – danser Scheefst

IMG_4775

 

 

 

 

 

 

Vera Goetzee – danser Scheefst en Tsjechog

Bo van Zeventer – danser Tsjechog

Clarissa de Vries – danser Tsjechog

Sophie Verdaasdonk – danser Tsjechog

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s