Afbeelding

Danstheater Rúm houdt auditie voor ADEM!

GEZOCHT: mannelijke en vrouwelijke dansers (stagiaires en uitvoerende en/of docerende professionals) voor een danstheatervoorstelling op locatie met live muziek.

Het jonge dansgezelschap Rúm uit Utrecht is op zoek naar enkele muzikale en avontuurlijke dansers. Wat beweegt Danstheater Rúm? Rúm is het IJslandse woord voor ruimte. Ruimte voor de ander, ruimte voor jezelf. Het danstheatergezelschap Rúm maakt via dans, in samenspel met de ruimte en ruimtelijk ontwerp, eigenzinnige producties in het theater en op locatie. Dat doen zij in wisselende combinaties van makers en uitvoerenden in dans, ruimtelijk ontwerp en andere kunstdisciplines. In de nieuwe productie met als werktitel ‘Adem’ willen we dansers, musici en het ruimtelijke object ‘tsjechog’. laten versmelten tot een avondvullende voorstelling. Adem is wat de dansers van Rúm met de blazers van het Utrechts Blazers Ensemble verbindt. De open, stekelige en ruimtelijke structuur van de tsjechog is onze inspiratiebron.

Tjechog.jpg

Als danser werk je samen met de musici van het Utrechts Blazers Ensemble. In het maakproces is veel ruimte voor eigen inbreng en co-creatie. Het artistieke team van de voorstelling bestaat uit dansmaker Lenna Schouten, ruimtelijk ontwerper Anne-Marije van Duin en dirigent Joost Geevers.

Wat vragen we? Rúm is op zoek naar 3 tot 5 mannelijke en vrouwelijke dansers die een sterke moderne basis hebben, liefst ook ervaring in Countertechniek. De dansers moeten een sterke persoonlijkheid kunnen neerzetten op het toneel en gewend zijn om te werken met improvisatie en maakopdrachten. Een goed ontwikkelde muzikaliteit is van groot belang, als je zelf een muziekinstrument speelt is dat een pré. Naast uitvoerende professionals nodigen we met name ook dansdocenten uit met uitvoerende ambities en studenten en semi-professionals die met dit stuk een volgende stap willen zetten in hun danscarrière. 

Wat bieden we? Een interessant productietraject bij een jong dansgezelschap met grote ambities. De kans om ervaring op te doen in het werken op locatie, met bijzondere ruimtelijke objecten en ontwerp. De kans om te werken met een live orkest. En tot slot ook de kans om in het netwerk van Rúm  je te ontplooien als performer, (co)maker en eventueel organisator. De honorering (voor professionals) is nog onduidelijk, maar hangt af van lopende subsidie aanvragen, fondsenwerving, sponsoring en de opbrengsten van onder andere de kaartverkoop.

Aanmelden en auditie De auditie vindt plaats in Utrecht op zondag 5 juni 2016 van 13.30 tot 15.30 u.  Inloop en opwarmen is mogelijk vanaf 13.00 uur. Aanmelden kan inclusief motivatie en CV tot 3 juni 2016 door een mail te sturen naar info@danstheaterrum.nl

 

Poster foto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s